THE BEST KNIFE SHARPENING SYSTEMS

System ostrzący

Jedyna na świecie zautomatyzowana ostrzałka do noży

Dlaczego warto zmienić sposób ostrzenia?

Najwyższa ostrość noży

Wolniejsze tępienie

Brak ryzyka przegrzania końcówki

Ponad 70% dłuższe wykorzystanie noży

Łatwość i powtarzalność ostrzenia

WR Tester

W celu porównania efektów różnych metod ostrzenia opracowaliśmy
jedyną na świecie aparaturę do badania właściwości tnących WR Tester

WR Tester replikuje ruchy ręki człowieka z niespotykaną dokładnością i tnie specjalne medium testowe. W tym czasie monitoruje proces cięcia i mierzy powstające siły. Dane zbierane przed układ pomiarowy są wykorzystywane do określenia wskaźników ostrości początkowej Initial Sharpness Score ISS oraz wskaźnik szybkości tępienia Sharpness Persistence Score SPS.

vs. konwencjonalne metody ostrzenia
Parametr black-8sharp-logo-L Konwencjonale metody ostrzenia
OStrość początkowa ISS
Initial Sharpness Score ISS
zakres: 0 - 100
im wyższa wartość tym lepsze ostrze
75 ± 10 45 ± 35
Szybkość tępienia SPS
SPS Sharpness Persistence Score
zakres: 0 - 100
im wyższa wartość tym lepsze ostrze
60 ± 15 40 ± 25
Skala ostrości BESS
zakres: 0 – 2000
im niższa wartość tym lepsze ostrze
70 ± 50 330 ± 170

Powierzchnia po ostrzeniu

Stan końcówki ostrza

Geometria przekroju

Zużycie ostrza

Zużycie ostrza black-8sharp-logo-L Konwencjonalne metody ostrzenia
z pudełka 8sharpl-zuzycie-z-pudelka kownecjonalne-zuzycie-z-pudelka
po 30 ostrzeniach 8sharpl-zuzycie-z-po-30 kownecjonalne-zuzycie-z-po-30
po 40 ostrzeniach 8sharpl-zuzycie-z-po40 nie nadaje się do użytku
po 50 ostrzeniach 8sharpl-zuzycie-z-po50 nie nadaje się do użytku
po 60 ostrzeniach 8sharpl-zuzycie-z-po60 nie nadaje sie do użytku

Skontaktuj się

Cutlery Solutions  |  NIP: 7262549311  | REGON: 260318580

Gajówka Klonowa 10  |  26-200 Dyszów